Ponnyallsvenskan div 3 hoppning, våren 2010

 

Fyra små envisa ryttare på fyra envisa ponnyer och två bestämda ledare och tränare gav sig ut på två omgångar plus en final i hoppallsvenskan div III i vår.

 

Ida Rocksjö – Sysser, kat C

Elin Johansson – Bugs Bunny B, kat C

Linnéa Kjellström – Eastwoods Nickolina, kat D

Cajsa Svensson – Broadways Nick, kat D

 

Fanny Lindh, lagledare och tränare

Lisen Hammarstedt, tränare

 

Första omgången i Åtvidaberg gick över förväntan där alla fyra ekipage nollade i förklassen och vi knep en femte plats i lagklassen med tre nollor i grundomgången och en nolla + 16 fel i omhoppningen.

Vi firade detta med Mc Donalds på vägen hem J

 

Andra omgången var i Tollstad, i ett ridhus - vilket ingen utav oss var förbereda på. Det blev svårt för både hästar och ryttare, även om det inte gick så bra så är vi glada att vi åkte dit för det tog oss i alla fall till en finalplats!

 

Till finalen i Kinda åkte Linnéa, Cajsa och Ida. Elin kunde inte följa med eftersom hon hade skadad häst. Ida och Linnea fick varsitt stopp och Cajsa red en felfri runda i grunden. Lagklassen blev ju allt svårare då det höjdes med 10cm. Inget utav tjejerna hade någonsin hoppat L:C förr.. Men det var tre rejält taggade ryttare som red in på banan och drev sina hästar så att det rykte! Fanny och Lisen blev förvånade över hur mycket drivkraft det plötsligt var i alla. Tyvärr blev det tre stopp trots all energi men det blev på de sista hindrena, så dom kom nästan runt iallafall.

 

I finalen slutade vi på en 19:e plats utav 20 lag och i vår zon hamnade vi på en femte plats utav 14 lag, så vi är jättenöjda!

 

Tack alla föräldrar och kompisar som var med oss runt på tävlingarna och hjälpte till med förberedelser och pepp J

 

Och tack till våra sponsorer!

 

Skärstad Byggnads AB

Redshed

Rocksjö hovslageri